Toont alle 4 resultaten

 

 

 

 

Secto

In 1995 kwamen designer Seppo Koho en Secto op elkaars pad. Tuula Juselius zocht naar een ontwerper voor haar nieuwe bedrijf. Dit bedrijf maakte meubels van innovatief gelamineerd hout.

De twee haalden beide inspiratie uit een interesse voor hout en Scandinavisch design.

Ze misten destijds een verlichtingslijn in de bestaande collectie. Er waren geen houten lampen en een samenwerking ontstond: de Secto hanglamp was geboren.
De eerste prototypes werden met de hand gemaakt door Koho en het zoeken was naar een partij die de handgemaakte lampen in serie kon produceren.

De houten lampen werden eerst sceptisch ontvangen; men kende het material niet en de fragiliteit gaf vraagtekens. Toch waren er een paar partijen die geloof hadden in de lampen en een klassieker werd geboren.

Rond 2000 ging Juselius’ bedrijf compleet over op het produceren van enkel lampen.
Verschillende modellen kwamen op de markt gedurende de jaren: Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owalo, Aspiro, Petite, Varsi en onlangs de Teelo tafellamp.

Nog steeds worden de lampen gemaakt volgens het basis idee te werken met ecologisch verkregen Fins berkenhout. Het berkenhout wordt tot fineer gevormd. Vervolgens worden deze fineerbladen gesneden in repen en samengesteld met ringen van plywood.

 540,00 590,00
 900,00 950,00
 870,00 920,00
 960,00 1.010,00